0591-572366 info@jobfietsen.nl

Onderstaand een prachtig stuk dat Patrick, één van onze jongeren, heeft geschreven na het beëindigen van zijn periode bij Studio JOB Odoorn! ?

“Na jaren onzeker en ongedisciplineerd te zijn wil ik nu iets moois met jullie delen: ik studeer in Groningen en loop stage bij het UMCG!

In juli 2017 ben ik gestopt bij Ubbo Emmius Stadskanaal, afdeling praktijkonderwijs. Ik heb hier 4 jaar lang gestudeerd. In deze periode ben ik anderhalf jaar bij Studio JOB Odoorn geweest, in combinatie met een stage bij zorginstelling De Paasbergen.

Door de samenwerking van Studio JOB en school heb ik kansen gekregen die ik met beide handen heb aangepakt. Met goede moed en hard werken heb ik uiteindelijk mijn starter-diploma MBO gehaald! De begeleiding heeft mij leren luisteren naar mezelf en geholpen bij de acceptatie dat ik PDD-NOS heb. Door deze acceptatie ben ik verder gekomen dan verwacht en kan ik nu vooruit. Ik heb zelfs iedereen kunnen verassen door een 8 te behalen op mijn vakleertoets!

Wat ik heb bereikt noem ik een hervorming van mijn gedrag. Dit heb ik laten zien door alleen af te reizen naar Zweden, zonder bekenden of familie. Zowel de heen- als de terugreis was een succes en alles heb ik zonder problemen gedaan. Toen wist ik: “Mijn missie is geslaagd. Ik ben klaar voor het volgende avontuur!”.

Met een hoop zenuwen ben ik toen naar het MBO in Groningen gegaan. Ik was bang dat mijn nieuwe klasgenoten mij misschien niet zouden accepteren, maar inmiddels beschouw ik velen van hen als mijn vrienden!

Ik ben blij met de resultaten die ik heb behaald. Nog steeds ben ik af en toe iets te enthousiast, maar de collega’s van het UMCG waarmee ik samenwerk zijn heel aardig en accepteren mij zoals ik ben. Ik krijg regelmatig complimenten en ben blij dat ik bij hen stage kan lopen.

“Zolang jij de maatschappij accepteert en je een positieve uitstraling hebt, zal de maatschappij jou ook accepteren” is mijn motto geworden. Jaren heb ik te laks gedaan, maar nu ben ik op mijn best en streef ik naar succes. Ik kijk niet terug. Ik kijk vooruit!

Graag wil ik Studio JOB, De Paasbergen, Flexxcare en alle vrienden die ik daar heb gemaakt bedanken voor de leuke en leerzame tijd. Zij geloofden in mij, en gaven me de vrijheid om mezelf verder te ontwikkelen.”

– Patrick van Klinken

Beste fietsers.

Nog een week en dan gaat JOBFietsen drie weken dicht vanwege de geplande zomervakantie.

JOBFietsen is dan gesloten van maandag 29 juli t/m vrijdag 16 augustus.

Houd daar dus rekening mee i.v.m. het plannen van een reparatie of onderhoudsbeurt.

Groeten, team JOBFietsen.